Bemærkelsesværdige bygninger i Skrave

Mon du bemærket har, at der ikke er bindingsværkshuse i Skrave? Men at der til gengæld er brugt masser af kampesten?

Har du hørt om Bedre Byggeskik, men ved du ikke, hvordan en bygning i den stil ser ud, og hvor du kan se en lokalt?

Ved du hvor i Skrave, du kan se bygninger med træk af tysk byggestil fra dengang vores område hørte under Tyskland? Og hvor du kan se huse med danske træk - fra den tid og lige bagefter?

Alt dette får du indsigt i på dette kort over "Bemærkelsesværdige bygninger i Skrave". Specielle byggetekniske begreber kan du se forklaret på de links, der ligger i historierne.

Vil du læse mere om Rødding-arkitekten L.P. Aakjær - som har tegnet en del huse i Skrave samt Skrave Skole, så kan du følge linket. L.P. Aakjær var del af bevægelsen Bedre Byggeskik.Vis Bemærkelsesværdige bygninger i Skrave på et større kort

Lidt tips:
Når du klikker på linket under kortet, så åbnes et nyt og større kort, så du kan se alle bygningerne der er med. Klik på et hussymbol, og der åbner sig en "taleboble" med forklaring.

Der vil i det næste lange stykke tid ligge et link til kortet med "Bemærkelsesværdige bygninger i Skrave" øverst til højre på hjemmesiden. Så kan du nemt og hurtigt finde det igen.


Baggrund
Dette kort indeholder kort historisk og bygningshistorisk beskrivelse af 19 udvalgte gårde og huse i Skrave. Gennemgang, udvælgelse og beskrivelse er udarbejdet af restaureringsarkitekt Anker Ravn Knudsen, Rødding, for Lokalrådet i Skrave. Beskrivelsen er udarbejdet som et delprojekt under Lokalrådets igangværende Web 2.0 projekt, der er støttet af midler fra Velfærdsministeriets Landdistriktspulje og EU, samt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Beskrivelsen er udført i november 2009, og koordineret med de berørte bygningsejere.
Beskrivelserne ligger her i deres grundform, og de vil delvist indgå i andre oplevelsesruter i Skrave.

1 kommentar:

Berit sagde ...

Hold da helt op. Sikke spændende informationer, jeg får. Godt gået af alle jer, som har bidraget.