Lystfiskeri i Kongeåen omkring Skrave

Simon Simonsen med friskfanget lask fra Kongeåen.
Kongeåen, der afgrænser Skrave Sogn mod nord, er godt fiskevand. Åen er uberørt af de reguleringer, der har været gennemført på andre større danske vandløb. Der er god strøm på de fleste strækninger med en fin, naturlig vegetation, og der er dybe sving og høller. Åen er mellem 5 og 12 m bred.

Fiskearter: Laks, havørred, bækørred, regnbueørred, stalling, gedde, aborre, fredfisk og ål. Sæsonen starter den 16. april og slutter 31. oktober

Fiskeriet i Kongeåen i omegnen af Skrave er opdelt i 2 områder:
- For strækningen fra Knagemøllen til Sønderskov Mølle ved Foldingbro - alene sydsiden - administreres fiskeretten af Vejen og Omegns Sportsfiskerforening - se vosf.dk/
Se også VOSF’s side på Facebook.

- Strækningen fra Sønderskov Mølle, 2 km øst for Foldingbro, til åens udløb i havet administreres af Sydvestjysk Sportsfiskerforening - se sydvestjydsk.dk

Alle mellem 18 og 65 år skal købe det lovpligtige nationale fisketegn – se fisketegn.dk.
Desuden gælder forskellige regler for fiskeri i Kongeåen, som du kan læse mere om på foreningernes hjemmesider. Bl.a. er der en begrænset laksekvote.

Vejen og Omegns Sportsfiskerforening sælger døgnkort til voksne for kr. 100,- samt til børn under 18 år for kr. 60,-. Disse kan købes via internet – se fiskekort.dk.

Desuden sælges dagkort til voksne hos Foldingbro Camping, Kongeåvej 110, 6630 Brørup.

Sydvestjysk Sportsfiskerforening sælger døgnkort for kr. 200,- og ugekort for kr. 700,-. Disse kan købes på fiskekort.dk og bl.a. hos Foldingbro Camping, Kongeåvej 110, 6630 Brørup.

Kontakt gerne Simon Simonsen på mob. 21792230, hvis du har spørgsmål vedr. fiskeri i Kongeåen. Simon bor i Københoved og er en erfaren Kongeåfisker. 

Ingen kommentarer: