Naturtur til Klelund Dyrehave med guide

Familie- og Friluftsliv er tilbage igen.
Kom med ud og kig efter vildsvin, kronhjorte, rådyr, ulve m.m. på denne naturtur med Tine Steensen.

Fredag den 7. maj 2021, kl. 18.30. 


Vi mødes ved p-pladsen: Agerbækvej 6, 6682 Hovborg. 
Her er udsigtstårn og legeplads.

Program (med forbehold for ændringer pga. vejr eller dyr, vi er nødt til at se på):

Kl. 18.30-19.30 vil der være mulighed for at indtage medbragt mad/kaffekurv ved udendørs borde-bænkesæt. Måske vil turlederen også allerede her fortælle lidt om dyrelivet og de nye ideer med Naturnationalparker, rewilding m.m. Hvorfor er det lige, at indhegninger og store dyr er vigtige forudsætninger, hvis vi vil have høj biodiversitet og bevare udryddelsestruede arter?

Kl. ca. 19.30 vil vi gå en tur rundt i dyrehaven. Klelund Dyrehave er et stort og ambitiøst naturprojekt. 1.415 ha natur af forskellig type er hegnet inde, og her er vildsvin, kronhjorte, rådyr m.m. - og nu også ulve!

Vi kan helt sikkert finde spor efter vildsvinenes roden i jorden. De har en voldsom, men positiv, indvirkning på naturen. Er vi meget heldige, får vi også mulighed for at se nogle af de store dyr. Turen er lagt op til solnedgang, da der her vil være størst chance for at se dyr.

Solen går ned kl. 21.15, og der skal alle senest forlade dyrehaven ifølge reglerne for private skove.

Praktisk
Turlederen anbefaler, at man ikke tager hund med (selvom de er tilladt i snor). Det er stadig indenfor ulvenes brunstperiode, og hunde kan netop være med til at gøre ulve nærgående.

Husk kikkert (kamera), tøj efter vejret og eventuelt en mad/kaffekurv.

Turleder: Tine, mobil 61279177. Tilmeld meget gerne via sms eller opkald senest 5. maj, hvis du vil med. Det er rart på forhånd at vide, om der kommer nogle. Måske er nogle interesserede i samkørsel, så finder vi ud af det. Vi må højst være 75 personer forsamlet udenfor - vi skulle også nødig ramme loftet! 
Er der ingen tilmeldte på forhånd, vil turen blive aflyst, hvilket annonceres dagen før på hjemmesiden og på Facebook!

ALLE er velkomne. Turen koster ikke noget.


Familie- og Friluftsliv (SUIF)

Ingen kommentarer: