Hvad hedder hvor - gård- og stednavne i Skrave

Ved du, hvor Lerbjerggård ligger? Blæsbjerg? eller Glædborg for den sags skyld? Hvis ikke, så skal du lige tage et kig på kortet herunder.

Der er faktisk tale om 3 gård- og stednavne i Skrave. Nyttig viden, hvis du er tilflytter, og gerne vil lære dit nye lokalmiljø at kende. Og har du boet her i mange år, kunne det til en sognedyst være lige så nyttig viden, som at kunne USAs 50 stater på fingrene eller bare rart at vide. Der er 80 gårdnavne som udgangspunkt, så der er lige lidt at gå igang med. Hertil kommer ca. 15 stednavne. Alle stederne er i Skrave sogn eller allernærmeste omegn.

Kortet kan også bruges, hvis du skulle begynde at interessere dig for lokalhistorien i Københoved og Langetved og læse i de to lokalhistoriske bøger, der findes.

Kortet er udarbejdet i samarbejde mellem Skrave Lokalråds igangværende it-projekt og Skrave Hjemstavnsforening.


Vis Gårdnavne og stednavne i Skrave på et større kort

Skulle det vise sig, at vi ikke har fået alle gårde eller steder med, eller du har kommentarer, så ser vi frem til at høre fra dig. Kontakt Charlotte på 23 28 67 47.

PS Driller kortet? - så kan du stadig nå at tilmelde dig kurserne i Skraves hjemmeside - der lærer du at finde rundt og få det fulde udbytte.

Ingen kommentarer: