Skrave del af spændende kulturmiljøer i Vejen Kommune

Vejen Kommune har i dag udgivet en rapport, der beskriver en række spændende kulturmiljøer i kommunen. I dette materiale er der tre steder med fra Skrave-området:

- Langetved som landsbymiljø
- Københoved og Frihedsbroen
- Og gårdene langs Københovedvej mod Foldingbro

De to sidstnævnte indgår som en af fem centrale steder for hele Vejen Kommune.

Et kulturmiljø er en synlig fortælling af fortidens historie, hvor bygninger, byrum og landskab indgår i en sammenhæng. Kongeåen udgør en væsentlig del af kommunens fortælling. Stederne er også vurderet i forhold til, om de rummer potentiale for bosætning eller turisme. Og her er det måske interessant, at det er blevet påvist, at hvis man som lokalområde arbejder med at styrke kulturmiljøet, så stiger huspriserne i området.









Du kan se hele materialet fra kommunen her: https://vejen.dk/politik/planer-og-projekter/kulturmiljoeer-i-vejen-kommune/?fbclid=IwAR31xCBLShvGCrUliTPTKnhZF3iYZeFqWmm8vsNq7WemiT6DBbKYKmYuBag

Hvis du undrer dig over den med gårdene langs Københovedvej, så kan du læse historien her: https://skravesogn.blogspot.com/2009/12/bemrkelsesvrdige-bygninger-i-skrave.html  - et materiale som Skrave Lokalråd fik udarbejdet.


Ingen kommentarer: