Om siden

Hjemmesiden for Skrave

Velkommen til Skraves hjemmeside, som er Skraves officielle hjemmeside og samler informationer om lokallivet og fællesskabet i Skrave. Siden er målrettet til nuværende, kommende og tidligere indbyggere i Skrave og nærmeste omegn. Andre må gerne læse og kigge med også. 

Siden har to adresser på nettet: skravesogn.blogspot.dk eller www.skrave.dk. Begge virker lige godt og lander det samme sted. Skal du lave link til siden, så brug www.skrave.dk. 

Siden er lavet i et blogsystem, fordi:
 •  mange her kan bidrage med at skrive indhold fra foreninger m.m.
 •  vi kan lave fælles kalender på tværs af foreninger
 •  det er helt gratis at drive rent teknisk
 •  og virker godt på søgemaskiner, for der vil vi gerne være synlige 
 •  og så får vi automatisk og gratis en mobilvenlig side
Går du på skrave.dk via en smartphone, ser du en mobiloptimeret side, der alene viser de 10 seneste opslag. Forneden på denne ligger der et link til en almindelig "browserversion" - den skal du bruge, hvis du vil se kalenderen via mobilen eller du vil se billeder, og det som ligger i højre og venstre side af siden. 

Sidens indhold (dvs, indlæg og opslag fra midterdelen) udgives automatisk og øjeblikkeligt på Facebooksiden www.facebook.com/skravelokalt.dk. Indhold og dialog fra facebooksiden kommer ikke på www.skrave.dk, lige som kalender, billeder og andet materiale i højre og venstre sider heller ikke gør.


Indholdet
Hvert tekstafsnit kaldes et indlæg. Nyeste indlæg ligger altid øverst. Alle indlæg har en overskrift, et indhold, en dato og et eller flere emneord. Emneord kan du også navigere efter i menuen til venstre. De 10 nyeste indlæg vil altid ligge på forsiden uanset deres emne. Ældre indlæg kan du finde, når du bruger emneordene.

Alle kan kommentere indlæggene på siden efter at man har registeret sig som bruger med en googlekonto. Du kan nemt oprette en sådan. Kommentarer vil blive redigeret for utilstedelige formuleringer. Bliver kommentarfunktionen misbrugt, vil den blive fjernet. Vi kan desværre ikke lave det sådan at alle frit kan kommentere uden at være registreret bruger. Siden vil øjeblikkeligt blive spammet, og det ønsker vi ikke at blive.

Vi har aktivt valgt at friholde skrave.dk for reklamer (google adwords).

Kalender
Øverst til højre på siden ligger der en fælles aktivitets- og arrangementskalender for Skrave. Her opretter de forskellige foreninger enkelt-arrangementer og gentagne arrangementer samt evt. tilmeldingsfrister. Listen er totaldækkende for udbudet af aktiviteter i Skrave. Kalenderen ajourføres af de respektive foreninger i området. Hver forening har sin egen farve.

Du kan ved at klikke på ikoner vælge om du vil se kalenderindholdet som uge- eller månedsoversigt. Agenda-visning betyder liste.

Du kan ved at klikke på det lille pile-ikon til højre, udvælge hvilke enkelte kalendere, du vil se. Hver enkelt kalender kan du hente til din private googlekalender.

Vær også opmærksom på, at vi har en særlig Kultunautkalender, der viser, hvad er er af kulturting i nærheden. De afstande, der står i denne oversigt, er beregnet fra Skrave Kirke som ligger midt i sognet.
Menuerne/emneordene er kort:
 • Facilitet - steder og muligheder
 • Foreninger - hver forening i lokalområdet præsenterer sig, kontaktoplysninger etc. Dette punkt er det totale foreningsoverblik
 • Forsamlingshuset - løbende opslag Foreningen Københoved Forsamlinghus 
 • Fotosafari - en fotografisk præsentation af landskabet og naturen i sognet
 • Historie - i sognet kan du mærke vingesuset fra mange historiske perioder
 • Kirken - informationer i tilknytning til kirken, menighedsrådet etc. 
 • Minicenter - foreningen Københoved Brugs, som driver ejendom med tidligere brugs. 
 • Nyheder - det vi gerne ville have læst i avisen, men selv må formidle og det som medierne bringer om Skrave. Ældre ting kan du finde under Tilbageblik. 
 • Opslag - det som ellers kommer på opslagstavlerne eller i din postkasse
 • Skrave UIF - den lokale idrætsforening og tilhørende udvalg som Gymnastik, Familie og Friluft, Svømning etc.
 • Tilbageblik - arkivet, det vi har oplevet, væsentlige begivenheder
 • TilflytterInfo -  især for dig, som overvejer at flytte til Skrave, og dig som lige er flyttet hertil - en række praktiske oplysninger. Bor du i Skrave allerede kan du sikkert også finde noget du ikke ved. 
 • Turistinfo - lidt om hvad du kan opleve UDEN at bo her.
Overblik over skribenter
Det meste indhold på hjemmesiden leveres af skribenter fra de forskellige foreninger. Tag derfor kontakt til din forenings skribent, hvis der er noget du mener skal på hjemmesiden.
Ønsker du at blive oprettet som skribent på siden for en forening eller lign, så skal du rette henvendelse til webmosteren. Der følger vejledning med, og det er lige så nemt som at skrive i tekstbehandling. 

Skrave.dk er en fælles portal for foreningslivet i Skrave, og følgende foreninger bidrager: 
Skrave Lokalråd: 
Skrave UIF, idrætsforening, gymnastik og Familie og friluftsudvalg
Skrave Hjemstavn: 
Skrave Fitness: 
Københoved Forsamlingshus:
Københoved Jagtforening: 
Genrelt og diverse: Webgruppen. 

De enkelte foreninger er ansvarlige for retmæssig billedbrug og specifikke persondatahåndteringer i forenignen. 

Find rundt
Der er flere måder at navigere på siden:
 • Forsidens midte indeholder altid de nyeste 10 indlæg i faldende datoorden, dvs. nyeste øverst
 • Brug EMNER til at finde alle indlæg omkring et bestemt emne
 • Søg på selvvalgte søgeord i søgefunktionen øverst - udfor det orange Blogger B.
 • Brug sidens SØGEFUNKTION - du finder den i højre spalte. Du kan både søge på skrave.dk alene og på skrave.dk OG tilknyttede sider. 
 • Brug Søgning i arkiv, når du kender periode eller dato for et ældre opslag. 

Fotos
Alle billeder på siden er taget af indlæggenes forfattere. Undtagelser herfra er beskrevet. Vi ønsker med vores brug af billeder at give et indtryk af det fællesskab og den hverdag, som vi har sammen lokalt.

Ønsker du at anvende billeder fra siden, kan du kontakte webmaster via adressen webmoster-skrave snabel a mail.dk De fleste billeder findes i højopløselig udgave.

Fakta
Siden er oprettet i Googles blogsystem, der hedder Blogger. Teknisk oprettelse og strukturering af information samt diverse minimanualer er udarbejdet af Charlotte Hammer for Lokalrådet i Skrave i tæt samarbejde med Velkomstgruppen.