Om Skrave

Skrave et er levested syd for Kongeåen, nogenlunde midt mellem Kolding og Ribe.

Området har to byer: Københoved og Langetved. Midt i mellem ligger Skrave Kirke og uden om en masse åbent land med marker, skov og enge. Omkring kirken lå der i gammel tid en by med navnet Skrave. Byen blev affolket efter pestens hærgen, kun kirken blev urokkeligt stående, og navnet hang ved.

Kongeåen præger både vores natur og kulturhistorie. Vi har stolte traditioner for at være aktive og have holdninger til verdensituationen helt lokalt. Vi har et stærkt sammenhold, som sætter handling bag holdningerne. Det var der også nogen før os der gjorde engang i forrige århundrede. Det er derfor, at du skal køre længere sydpå for at komme i en grænsebutik.

Hærvejen har som gammel færdselsåre gået gennem området. Kongeåen strømmer stadig på tværs. Gravhøjene har ligget tæt. Dansk og tysk krydsede klinger fra 1864 til 1920 og måske lidt længere. Skibelund Krat ligger lige i baghaven og det unikke hvilehjem Bennetgård ligger midt i Københoved. Det er i Skrave, du møder danmarkshistorien i din hverdag. Hver dag.

1. januar 2021 var vi 472 personer i området (Danmarks Statistik, Befolkning Skrave Sogn), og har et aktivitetsniveau, der ligger langt over, hvad dette antal burde føre til. Det betyder, at vi skaber varierede udfoldelsesmuligheder for hinanden - lige uden for døren. Kig dig rundt på siden, og dan dig et indtryk af mulighederne, og kom og vær med. Vi har tilgængelig natur - både på den store Kongeåsti og de lokale gå-ruter. Vi har et aktivt foreningsliv - ta´ et tjek af kalenderen på skrave.dk. Vi bor i et kulturelt smørhul mellem Rødding og Askov Højskoler, der begge har deres arrangementer åbne for lokale gæster. Det er der ikke mange steder, der kan hamle op med.

Siden 2012 har vi haft vores eget foreningshus i den nedlagte skole. Ved foreningshuset ligger også Naturmotorikken, som giver mulighed for fysiske udfoldelsesmuligheder. Vi har et velfungerende forsamlingshus.

Vi har ca. 12 km til motorvejen mellem Kolding og Esbjerg. 10 km til banegården i Vejen (eller Vamdrup, hvis det falder dig lettere), og der er lige langt til København og Hamborg. Det tager 40 minutter at køre til Billund Lufthavn.

På kortet kan du se beliggenhed og afstand til motorveje og større byer.


Vis Her er Skrave på et større kort


Vi har adgang til fiberbaseret bredbåndsnet i hele området.

Når du flytter til, så får du en velkomstpakke med informationer om alle aktivitetsmulighederne i området.

Vores børn hører til Rødding skoledistrikt, og vi ligger i Vejen Kommune. Vi har vores eget sogn, Skrave Sogn og egen kirke, men deler præsten med Skodborg. Du kan se sognegrænsen her:Vis på stort kort:


Sognegrænsen er mest en administrativ inddeling, den er ikke afgørende for om man kan høre med i fællesskabet. Vi interesserer os mere for muligheder end grænser.

p.s. Vi har også vores egen avis.....