Sikkerhed

I forbindelse med Skrave Lokalråds arbejde for at øge tryghed og sikkerhed blandt Skraves beboere er dette menupunkt på www.skrave.dk oprettet. Arbejdet er en udløber af Udviklingsplanen 2016....

Her finder du:

  • materiale om Nabohjælp
  • links til mere viden om tyverisikring
  • inspirationsfiler


Materiale om nabohjælp
Webside om Nabohjælp: www.nabohjælp.dk
Se fil med præsentation af Nabohjælp og gode tips til at komme igang
Sådan opretter du dig på Nabohjælp - vejledningsfil
uddybende tekster om Nabohjælp

Gode tips om indbrudssikring
Grundsikring i form af sikring af døre og vinduer skal gøre det svært for tyven at komme ind OG ud. Man skal især sikre vinduer og døre de svageste steder - hvor tyven ikke kan ses.

  • Hoveddøre Det første en tyv gør, er at sikre sig flugtveje og nemme måder at få tyvekosterne ud på. Døre med vridere er gode flugtveje. Brug derfor en lås uden vrider. Når du er hjemme, lader du nøglen sidde i døren, så du kan komme hurtigt ud i tilfælde af brand. Hvis du har en rund nøgle, skal låsen skiftes med det samme.
  • Terrassedøre Terrassedøre kan sikres med enten indvendig kodelås eller greb til nøgle.
  • Lister på vinduerne udvendigt Cirka halvdelen af alle indbrud i private boliger sker gennem vinduer. Typisk med et koben mellem ramme og karm eller ved at fjerne glaslisterne og tage ruden ud. Du kan gøre det besværligt for tyven ved at sætte en metalskinne på, som dækker samlingen mellem vindue og karm. Og du kan skrue envejsskruer eller stålskruer i glaslisterne eller lime listerne med silikone.
  • Ind- og udsyn fra vejen Tag tyvens briller på: hvilke vinduer eller døre ville du benytte til at skaffe dig adgang til dit hjem. Hvor kan du stå, uden at du kan ses fra vejen eller naboer. Her skal der sikres bedst. Overvej om høje hække og hegn kan fjernes, så vinduer og døre kan overvåges fra vejen eller af naboer.
  • Låse på vinduerne indvendigt Der findes mange slags låse til vinduerne. Spørg en fagmand hvad der passer til dine vinduer eller tag et billede af vinduet med ned i et byggemarked.

Se mere om forebyggelse af indbrud.

Kontaktpersoner 
Har du lyst til at bidrage, har du spørgsmål til arbejdet eller forslag til indsatsen for øget fælles sikkerhed i Skrave, så kontakt:

Dorte Holm Hansen:  mobil 61761307
Inge Rostgaard: mobil 23714706

Ingen kommentarer: