Regnvandssøen oversvømmet

Sidste lørdag formiddag kunne regnvandssøen i Københoved ikke klare den regn, der faldt. Vandstanden steg temmelig meget og en stor del af området var oversvømmet.

Da Skrave Lokalråd og vor landsbypedel Christian Jørgensen gentagne gange – uden held - har foreslået Vejen Forsyning at rense søen for den beplantning, der fylder mere og mere i søen, rettede lokalrådet henvendelse til Vejen Forsyning igen.

Vejen Forsyning er denne gang hurtigt vendt tilbage med et svar.

De må ikke uden videre rense søen. Vejen Kommunes Miljøafdeling skal godkende det først, da der kan være tudser eller andre beskyttede arter, der skal tages hensyn til. Men forsyningen vil nu bede om tilladelse til at rense som minimum omkring udløbet. De må dog kun foretage oprensning i nov-dec-jan, og der må kun ske oprensning af dele af søen i samme omgang. Dette er netop for at tage hensyn til beskyttede arter.

Vejen Forsyning fortalte, at der er en grænse for, hvor meget vand, de må lukke ud i vandløbet pr. sekund. Det medvirker til oversvømmelsen i Københoved.

Desuden er søen ikke dimensioneret til at aftage vand fra den nærliggende mark. Det har man bevidst valgt, da søen blev lavet for ikke at skulle bruge penge på at købe jord til en større sø.

Vi må håbe på, at de får tilladelse til at lave en oprensning til vinter, så vi kan undgå meget store oversvømmelser og især oversvømmelser af bygninger først og fremmest.

Tager man de positive briller på, så var vandstanden allerede dagen efter faldet. Mindre oversvømmelse ved regnvandssøen kan være med til at forsinke vandet, så omfattende oversvømmelser på andre og mere kritiske steder undgås.


Lokalrådet.

Ingen kommentarer: